در سالهای گذشته شعار سال حول محور اقتصاد و تولید ابلاغ میشد و امسال موضوع دانش بنیان و اشتغال نیز به این موضوعات مهم اضافه شده است. این راهبرد به شکل عمیقی در این چندسال بر الگوهای شهرنشینی، فعالیتهای انسانی و سبک زندگی تأثیرگذار بوده و هست؛ چنانکه چالشهای جهانیشدن، اقتصاد دانش بنیان، جامعه شبکه ای، تغییرات آب وهوایی، فناوریهای ارتباطات و اطلاعات، فناوریهای حمل ونقل، شکاف دیجیتالی، شهرنشینی سریع و گسترش روزافزون شهرها به موضوعهای اصلی برنامه ریزان و سیاست گذاران و مدیران تبدیل شده است.
دراین راستا، شهر دانش بنیان از مفاهیم جدید در حوزه مطالعات شهری است که باتوجه به مسائل و مشکلات روزافزون شهرها و لزوم مدیریت و توسعه این سیستم برمبنای دانش مطرح شده است. ظهور مراکزی مانند کارخانه نوآوری مشهد و مرکز نوآوری شهری نتیجه نزدیکی تئوریهای توسعه دانش بنیان و مدیریت دانش و مطالعات شهری است که در این چندسال در مشهد مقدس بیش از پیش نمایان است.
شهر دانش بنیان رویکردی توسعهای است که هدف نهایی اش دستیابی به توسعه شهری پایدار و پیشرفت اقتصادی است. مدیریت شهری میتواند با بهره گیری از دانش، راه حلهای مؤثری برای مشکلات بیابد و در عرصه رقابت جهانی فرصتهای تازهای ایجاد کند. به علاوه، رویکرد دانش بنیانی بر نظریههای برنامه ریزی آینده نیز تأثیرگذار خواهد بود.
توجه به پنج شاخص اصلی داراییهای نامشهود شامل سرمایه نامشهود، ساختار مالکیت، شاخصهای مشارکتی، شاخصهای صنعتی و واکنش تحلیلگران و مشتریان در ارتقای اقتصاد شهری از مواردی است که موضوع اصلی سازمانها و مراکزی است که در مدیریت شهری شهر مقدس مشهد دارند.
دراین راستا، سازمان سامان دهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری مشهد نیز با تمرکز بر مقوله داراییهای نامشهود به عنوان عامل مهم مدیریت بر اقتصاد دانش بنیان و پایدار، برنامههایی را در راستای تحقق اقتصاد دانش محور و شناسایی عوامل مؤثر در تعیین ارزش داراییهای نامشهود در دست بررسی و طراحی دارد تا دراین راستا به نتایج مناسبی ازجمله رشد اقتصادی، درآمد پایدار شهری و... برسد.